Zoals de naam al doet vermoeden, zijn recepten medicijnen die door artsen worden voorgeschreven om onze kwalen te behandelen. Deze zijn niet illegaal en bijna allemaal direct verkrijgbaar in winkels. Hieronder vindt u echter enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden met betrekking tot het voorschrijven.

Geneesmiddelen op recept kunnen verslavend zijn. Vanwege de verlichting die deze medicijnen bieden, nemen mensen ze continu of onvermoeibaar in. Antidepressiva, pijnstillers en methamfetaminen zijn vaak verslavende medicijnen en Diazepam kopen. Mensen zien verslaving aan medicijnen over het hoofd en proberen het te maskeren in naam van comfort en de receptplichtige eigenschappen van medicijnen. Maar feit is dat illegale medicijnen niet de enige dingen zijn die gepaard gaan met middelenmisbruik. Zelfs aanbevolen legale medicijnen kunnen bijdragen aan ernstig middelenmisbruik. Daarom is een overdosis voorgeschreven medicijnen ook dodelijk.

Voordat u uw zuurverdiende geld investeert in medicijnen die u geadviseerd wordt te gebruiken, is het goed om de medicijnen goed te kennen. Aarzel niet om eventuele lichamelijke problemen aan uw arts te melden. Als u om wat voor reden dan ook vermoedt dat voorgeschreven medicijnen het probleem kunnen veroorzaken, neem dan eerst contact op met uw arts.

Vraag naar alternatieven voor antibiotica. Antibiotica zijn berucht om hun bijwerkingen. De meeste mensen kunnen deze derivaten niet tolereren. Het is dus geen slecht idee om alternatieve mildere medicijnen te vragen.

Het vragen om kruiden- of andere natuurlijke remedies kan u veel geld besparen op aankopen. Geneesmiddelen op recept zijn meestal te duur voor iedereen om te betalen. Daarom kunnen natuurlijke genezing, zoals het eten van een dieet dat rijk is aan bepaalde voedingsstoffen, dagelijkse lichaamsbeweging om gewrichtspijn te minimaliseren, en andere preventie en behandelingen zoals acupunctuur en dergelijke, heilzaam zijn.

Koop uw medicijnen verstandig. Controleer de MRP, vervaldatum en productiedatum op het etiket voordat u voor het geneesmiddel betaalt. Vraag korting aan op je aankoop en vergeet nooit je rekening.

Wissel of verplaats nooit medicijnen. Geld besparen is erg belangrijk, maar over uw gezondheid (uw kostbaarste bezit) valt niet te onderhandelen. Vaak geven mensen de medicijnen door aan iemand anders die volgens hen een soortgelijk probleem heeft. John zou er bijvoorbeeld geen moeite mee hebben om antidepressiva door te geven aan een depressieve vriend. Julia denkt dat het juist is om Mary, die haar enkel heeft verstuikt, pijnstillers op recept te geven voor rugpijn.

Deze daad is echter illegaal, maar niet verkeerd. Als uw arts u medicijnen voorschrijft, is hij op de hoogte van uw algehele lichamelijke en psychische toestand. Net zoals een rood shirt niet bij elk gezicht past, zal geen enkel medicijn bij alle gelegenheden een positief effect hebben. Chemische reacties die na het innemen van medicijnen in het lichaam optreden, kunnen vaak ernstige gevolgen hebben.

Pharming is een ander probleem met geneesmiddelen op recept. Farming verwijst naar het in koor doorslikken van vele tabletten. Landbouw wordt gevonden bij tieners tot volwassenen. Ze doen het om u de moeite te besparen om steeds weer andere medicijnen te nemen. Maar het niet doen van deze kleine moeite kan cruciaal zijn. Medicijnen worden anders gepland, zodat de interne mechanismen van het lichaam zich kunnen aanpassen en de chemische reacties kunnen absorberen. Als het tegelijkertijd wordt ingeslikt, bestaat er een ernstige dreiging van verschillende spontane gemengde reacties van het lichaam die uit de hand kunnen lopen.