Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan het excentrieke, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een fan bent van alles wat paranormaal en raar is, overweeg dan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Het Eiland van de Poppen in Mexico is Fun Places misschien wel uw perfecte locatie. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en ongewone, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie staat bekend om zijn labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een unieke manier om uw vooroordelen over eten te testen en u op een veel dieper niveau met uw zintuigen te verbinden.

Voor iets ongewoons kunt u het Museum van Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië, overwegen. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die worden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere reis naar de donkere facetten van de achtergrond.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van professionele fotografen, en de gemoedelijke sfeer van de gemeenschap maakt het een uitzonderlijk gebied om te verzadigen en te ontspannen in de bijzondere sfeer.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen briljant en middelmatigheid kunt overdenken.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben omvatten honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend aantrekkelijke en toch griezelige locatie die een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Overweeg eens een kijkje te nemen in het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en vreemde zaken. Deze galerij zet zich in voor de bekende Roswell-gebeurtenis van 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een opmerkelijk gebied om te ontdekken.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Voor iets extra levendigs is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgom-kauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

Als je zin hebt in unieke en ongewone accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te blijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een gigantische beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een comfortabele plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotolocatie voor je Instagram-feed.

Heb je er ooit van gedroomd om naar een stad te gaan die volledig bevolkt wordt door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende werk met beeldscherm zal uw begrip zeker op de proef stellen en uw creativiteit stimuleren.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen worden gebracht. Het is een gebied dat eruit lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomverhaal.