Als u een huiseigenaar bent, heeft u het waarschijnlijk tuinspullen kopen al gedaan: u typt in Google, “online kwekerijen” of “online tuincentrum” op zoek naar schaduwbomen, bloeiende struiken of zelfs groenblijvende bodembedekkers. In de afgelopen 18 maanden zijn deze zoekopdrachten met duizenden toegenomen.

Recessie, hoge gasprijzen en werkloosheid hebben ons land verwoest. Nu al deze cijfers niet kloppen, is een groot deel van het land in de nestmodus gegaan. De meesten van ons blijven thuis en kijken rond om te zien wat we kunnen doen om onze eigen ruimtes te verbeteren. Na een lange strenge winter is de lente eindelijk in zicht en verlangen we naar buiten in de warme zon. Wat we ooit als klusjes zagen, willen we nu doen.

Betreed de online kwekerij of het online tuincentrum. Deze sites bieden een scala aan planten, biologische producten voor gazononderhoud, bodembedekkers, sommige bieden zelfs grote, directe landschapsbomen. Hoewel veel nieuwe bedrijven zijn, zult u merken dat een groot deel van de meer populaire online sites gevestigde bedrijven zijn die voortdurend werken aan het verspreiden van het woord over tuinieren.

Veel online centra bieden planten aan die iets kleiner zijn dan een fysiek tuincentrum, wat u grote besparingen kan opleveren. Een deel van het vermaak van een tuin is het kijken naar de planten die van seizoen tot seizoen groeien. Het planten van kleinere planten is ook gemakkelijker omdat je niet zo’n groot gat hoeft te graven. Het overlevingspercentage is hoger voor jongere planten dan voor de grotere in een container gekweekte planten.

Kort gezegd: in de meeste gevallen bespaart u geld. Met moderne opslag- en verzendfaciliteiten en een breder klantenbestand kunnen online kwekerijen en tuincentra een breder assortiment planten tegen lagere prijzen aanbieden.