Dit 40 inch blauwe Japanse Katana-zwaard met Dragon Tsuba en schede is een werkelijk prachtige replica van de samurai-zwaarden die populair waren in veel Japanse samurai-films die in de jaren 50, 60 en 70 naar het Westen werden geëxporteerd. Dit is het best erkende Japanse zwaard door literatuur en film vanwege de associatie met de eigenaar: een lid van de Japanse krijgersklasse genaamd de Samurai.

Wie waren de samoerai?

De voorouders van dit 40 Inch Japanse Katana-zwaard met Dragon Tsuba en Schede werden gevonden rond de taille van Samurai-krijgers die de enige leden van nieuwe winkel de Japanse samenleving waren die katana mochten dragen. Alle boeren die door een lid van de krijgerskaste in het bezit van een katana werden gevonden, zouden ter plekke worden geëxecuteerd.

In tegenstelling tot de manier waarop katana in al die samoeraifilms in de strijd wordt gebruikt, was het eigenlijk het laatste redmiddel. Men geloofde dat de katana een mystieke link had met de ziel van een krijger en werd alleen getekend in de meest noodzakelijke omstandigheden wanneer eer stond op het spel. Het ging vaak gepaard met een kleiner zwaard genaamd een wakizashi (12 tot 20 inch) of een dolk die bekend staat als een tanto (6 tot 12 inch). De combinatie van de twee wapens werd daisho genoemd – de lange en de korte. De katana-wil werd gebruikt om te snijden, terwijl het korte zwaard of de dolk werd gebruikt om te steken.

De kunst van Katana

De praktijk van zwaardvechten met behulp van de katana staat bekend als kenjitsu of samoeraizwaardkunst. Hoogopgeleide beoefenaars konden twee van hun wapens tegelijkertijd hanteren. Een van de bekendste hiervan was een legendarische zwaardvechter en de auteur van Book of Five Rings, Miyamoto Musashi (1584 – 1645).

Hij creëerde een techniek met twee zwaarden die hij niten’ichi noemde, wat ‘twee hemelen als één’ betekent. Met deze techniek perfectioneerde Musashi het gebruik van de katana en wakizashi tegelijkertijd. Net zoals een-op-een eregevechten die in die tijd gemeengoed waren onder de adel van Europa, nam Musashi tijdens zijn leven deel aan meer dan 60 duels en verloor hij nooit.

Een scherp mes vormen

Deze katana is een zwaard met een lang, licht gebogen blad met een beitelachtige punt. Het is wat wordt aangeduid als een “rugzwaard”, omdat het enkelzijdig is – de achterrand is niet geslepen. Het zwaard wordt zowel gebruikt om te hakken als om te stoten. Het is het zwaard dat wordt afgebeeld als het favoriete wapen voor het onthoofden van verslagen vijanden die in veel films worden afgebeeld.

Prachtige kunst

Veel katana’s zijn prachtig versierd met versierde tsuba’s, de zwaardhandbeschermer. Het hier beschreven product – 40 inch blauw Japans Katana-zwaard met drakentsuba en schede – heeft een prachtig geëtst drakenthema op zijn tsuba samen met een 10,5 inch blauwgekleurd handvat van imitatievissenhuid. Het totale zwaardblad meet 27 inch. Dit is echt een opmerkelijk wapen dat iedereen met trots zou tonen en bezitten.